JACHTBEVEILIGING

“Draadloos alarmsysteem en camera beveiliging”

JACHTBEVEILIGING MET EEN DRAADLOOS ALARMSYSTEEM

Als u een jacht bezit dan wilt u gebruik maken van de nieuwste technieken van jachtbeveiliging om uw jacht te beschermen tegen mogelijke inbrekers.

Bij de aankoop van een jacht doet u een grote investering van wel miljoenen euro’s. De modernste technieken worden gebruikt om uw jacht van alle mogelijke gemakken te voorzien. Het bouwen van een jacht is een vak apart, en daar zijn de boten-fabrikanten in gespecialiseerd. Waar ze zich echter meestal niet in verdiepen is hoe de inbraak in een jacht voorkomen kan worden. Inbraak beveiliging tegen mogelijke inbrekers gaat bij jachten of andere grote boten meestal niet verder dan een goed slot op de deur.

JACHTBEVEILIGING MET EEN DRAADLOOS ALAX ALARMSYSTEEM

Gelukkig zijn er ook fabrikanten gespecialiseerd zijn in jachtbeveiliging. Zoals AJAX Systems is zo een fabrikant die zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen van beveiligingsproducten die door iedereen zijn te begrijpen, en zelfs door iedereen zijn te installeren.

Het installatiegemak wordt vooral bepaald doordat het een volledig draadloos systeem is, met een gigantisch bereik. Daarnaast draagt het volledig kunnen installeren en bedienen via je eigen smartphone daar ook aan bij.

We gingen er niet van uit dat u bij de aanschaf van een jacht de kosten van het aanleggen van een alarmsysteem niet meer zou kunnen betalen, echter moet zo een dergelijk systeem wel beschikbaar zijn. Loze leidingen in een jacht komen wij zelden tegen welke fungeren als mogelijkheid tot het aanleggen van een bekabeld alarmsysteem, dus het is zeker een voordeel dat het AJAX systeem hier geen gebruik van hoeft te maken, daar het volledig draadloos zijn werk doet.

Omdat het aanleggen van het AJAX alarmsysteem zonder kabels gaat hoeft er ook niets te worden aangepast aan uw kostbare jacht. Of u het alarmsysteem dus zelf installeert of uitbesteed aan een ander, de installatie zal altijd eenvoudig zijn.

AJAX DRAADLOOS ALARMSYSTEEM | VAN DULST WATERSPORT

AJAX is een intelligent inbraak beveiligingssysteem dat u direct waarschuwt bij ongewenst bezoek. Dit gebeurt niet alleen met een melding op uw smartphone, maar AJAX zal u ook direct meerdere foto’s van de oorzaak van de melding tonen. Dit alles binnen 7 tot 9 seconden na de geconstateerde bewegingsregistratie. Op deze wijze bent u direct op de hoogte wie zich in uw jacht bevindt en kunt u gepaste actie ondernemen. Uiteraard kan de registratie van inbraak naast de smartphone ook gepaard gaan met een of enkele luide sirenes om de inbreker af te schrikken en te laten weten dat hij is opgemerkt.

Het AJAX product dat verantwoordelijk is voor bewegingsdetectie met camerabeelden is de MotionCAM. Dit product is een bewegingsmelder welke ruimtes tot 12 meter afstand controleert op aanwezigheid van personen. De detector werkt zoals alle detectors van AJAX op batterijen met een levensduur van ongeveer 4 a 5 jaar. Hierna vervang je de batterij eenvoudig zelf. Het monteren van de detector gaat dankzij de meegeleverde plugjes en schroefjes eenvoudig, en over het bereik hoeft u zich geen zorgen te maken, dit is vanaf de Hub (de benaming voor de centrale van het systeem) tot wel 2.000 meter. U kunt de AJAX MotionCAM dus werkelijk overal eenvoudig monteren.

jachtbeveiliging

HET CENTRALE ALARMSYSTEEM | VAN DULST WATERSPORT

Elk alarmsysteem heeft een centrale nodig, die ervoor zorgt dat alles samen werkt. De centrale heet AJAX Hub, en is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De verschillen tussen de beschikbare uitvoeringen kunt u nalezen op de pagina waarin we uitleggen hoe het systeem samenstellen in zijn werk gaat.

De AJAX Hub is het enige onderdeel binnen het alarmsysteem dat bekabeld aan stroom wordt aangesloten. Naast deze 220 volt voeding is er nog een andere verbinding noodzakelijk welke ervoor zorgt dat de meldingen op uw smartphone binnen komen, en dat is internet. Mocht er geen 220 volt aanwezig zijn dan kan ook voor een Hub gekozen worden welke op 12 tot 24 volt werkzaam is.

Voor het krijgen van internet op de Hub zijn verschillende mogelijkheden. Als uw jacht een router aan boord heeft voor het internet kan deze daarmee gekoppeld worden, bij voorkeur bedraad. Als er alleen Wi-Fi aanwezig is op de locatie waar u de Hub plaatst is dit ook mogelijk, mits u kiest voor een Hub met Wi-Fi ondersteuning zoals de Hub Plus.

Is er geen internet aan boord? Ook dat is geen probleem, elke Hub is voorzien van minimaal 1 simkaart mogelijkheid, zodat u met een willekeurige provider simkaart het internet voor de Hub verzorgt. Slechts een kleine databundel is noodzakelijk om het systeem te laten functioneren. Het is ook mogelijk om naast een bestaande internetverbinding toch nog een simkaart te plaatsen als extra back-up, voor de tijden dat het vaste internet het op uw jacht laat afweten, dan neemt de simkaart zijn taken waar.

JACHTBVEILIGING ALAX DRAADLOOS ALAMRMSYSTEEM

WAT IS EEN DRAADLOZE ALARMSYSTEEM? | JACHTBEVEILIGING

Elk systeem van AJAX bestaat altijd uit één Hub, en een of meerdere detectors voor inbraak registratie, of detectie van rook of water. Het complete aanbod in beschikbare detectors kunt u terugvinden in de categorie AJAX producten.

Naast detectors kiest men voor sirenes, afstandsbedieningen, en keypads voor de bediening van het systeem. Uiteraard kunt u ook altijd met uw eigen smartphone het systeem ten alle tijden bedienen.

Vanwege het installatiegemak dat AJAX biedt, raden wij het gebruik van AJAX MotionCAM, de bewegingsdetector met ingebouwde fotocamera ten zeerste aan in combinatie met de nieuwste Hub 2. Elke Hub kan tot 100 detectors draadloos koppelen, en de Plus uitvoeringen zelfs 150.

Door gebruik van de MotionCAM is het bekabeld installeren van aparte beveiligingscamera’s niet meer noodzakelijk. Met MotionCAM maak je foto’s op elke gewenste locatie, zonder draden.

ALARMSYSTEEM DRAADLOOS MET APP | JACHTBEVEILIGING

Met de APP van het AJAX draadloos alarmsysteem kunt u via uw telefoon het alarmsysteem inschakelen maar ook apparaten inschalen en uitschakelend zoals een pomp of airco.


BEREIK DRAADLOOS ALARMSYSTEEM | JACHTBEVEILIGING

De detectors hebben vrijwel allemaal een groot draadloos bereik, welke ze te danken hebben aan het draadloze signaal genaamd Jeweller. Dit draadloze protocol is uniek voor AJAX producten en is door AJAX zelf ontwikkeld. Jeweller is zuinig in stroomverbruik, wat goed is voor de batterij, verbruikt weinig data, en is beveiligd tegen inbraak van buitenaf. Alle informatie over dit draadloze signaal lees je bij ons.

Nieuwsgierig hoe we de beveiliging van uw jacht naar een hoger niveau brengen?

In de provincie Alicante (Spanje) komen we vrijblijvend bij u langs om te bepalen wat u kunt doen om inbraak te voorkomen. Maak een afspraak met een van onze adviseurs via onderstaande contactmogelijkheden.

VRAGEN?

CONTACTGEGEVENS

Van Dulst Watersport
Marinaweg 41A
4924 AD Drimmelen

Parkeren is gratis!

info@vandulstwatersport.nl
tel.: 0162 – 682774

Openingstijden

Maandag9:00 tot 17:30
Dinsdag9:00 tot 17:30
Woensdag9:00 tot 17:30
Donderdag9:00 tot 17:30
Vrijdag9:00 tot 17:30
Zaterdag9:00 tot 16:00
ZondagGesloten
0162 - 68 27 74